Colecciones de investigación
In addition to te GCAT collection several others research projects are storing their
samples in GCAT biobank. A short summary/listing of the projects and owners of the
samples can be found below. If you are interested in utilizing any of the collections,
please visit their own website and contact the owner/contact person of the collection in
question.
Population Cohorts
GCAT| Data Access
CONTEXTE
GCAT'Genomes For Life, Estudi Prospectiu de Cohorts Poblacionals dels Genomes de Catalunya, és un projecte biomèdic que té com a objectiu facilitar la predicció, la prevenció i el tractament personalitzat de malalties complexes i cròniques com la diabetis, les malalties cardíaques, les respiratòries o el càncer. El projecte va començar fa 10 anys amb l'obtenció de mostres biològiques i informació sobre l'estat de salut (dades mèdiques, clíniques, ambientals i d'estil de vida) de 20.000 voluntaris residents a Catalunya. GCAT monitoritza el procés vital que porta de la salut a la malaltia, incloent-ne la progressió i el tractament. Aquesta iniciativa té com a objectiu comprendre de manera integral la complexa interacció entre la genètica, l'estil de vida i els factors ambientals que influeixen en el risc de desenvolupar la malaltia i n'impacten el tractament. La connexió de la història clínica electrònica, mitjançant el programa PADRIS, permet un seguiment objectiu dels 20.000 voluntaris en temps real de la seva interacció amb els serveis de salut pública de Catalunya.
La investigació del GCAT desenvolupa un model transdisciplinari per investigar i millorar la salut i els seus determinants més amplis, alhora que construeix un recurs científic i tecnològic transversal per fomentar enfocaments transdisciplinaris dels reptes de la salut. En aquest sentit, les col·laboracions establertes amb els principals actors de l'ecosistema de recerca biomèdica regional han estat fonamentals en el desenvolupament de dos aspectes fonamentals del projecte GCAT: la creació d'un mapa de variació genètica de la població catalana, i la FAIRificació de les dades generades. durant l'activitat del GCAT. És important destacar tres fases crítiques en la implementació del projecte: generació de dades, disponibilitat de dades i accés a dades i aplicació translacional del coneixement generat als metges, la comunitat investigadora, els voluntaris i la societat en general.
ACCÉS a GCAT "SUMMARY STATISTICS"
S'us plau, per tal de personalitzar l'enviament de dades, suggerim que:
1. Ompliu aquest formulari en línia per accedir als 'summary statistics' dels GWAS de GCAT.
2. Seguiu les instruccions que rebreu per correu elèctronic sobre com descarregar les dades.
3. Descarrega de dades.
(1)"Multiomic integration analysis identifies atherogenic metabolites mediating between novel immune genes and cardiovascular risk"
(2)"Skin Phototype and Disease. A Comprehensive Genetic Approach to Pigmentary Traits Pleiotropy using PRS in the GCAT Cohort"
AGRAÏMENTS:
Si us plau, quan utilitzeu aquests resultats en publicacions, recordeu:
1.Donar reconeixement a l'estudi GCAT.
Podeu utilitzar el text següent: "Aquest estudi fa ús de les dades generades pel GCAT-Genomes per a la Vida. Estudi de cohorts dels Genomes de Catalunya, IGTP. L'IGTP forma part del Programa CERCA / Generalitat de Catalunya. El GCAT ha estat finançat per Acció de Dinamització de l'ISCIII-MINECO. i la Conselleria de Sanitat de la Generalitat de Catalunya (ADE 10/00026). Aquest estudi s'ha realitzat a partir de dades anònimes facilitades per l'Agència Catalana de Qualitat i Avaluació de la Salut, dins el marc del Programa PADRIS. Els autors d'aquest estudi volen agrair a tots els investigadors del projecte GCAT que han contribuït a la generació de les dades del GCAT. Una llista completa dels investigadors està disponible a www.genomesforlife.com/. Agraïm al Banc de Sang i Teixits de Catalunya (BST ) i tots els voluntaris del GCAT que van participar en l'estudi".
2. Citar la nostra publicació bàsica de GCAT
"Obón-Santacana, Mireia et al. "GCAT'Genomes for life: un estudi de cohort prospectiu dels genomes de Catalunya". BMJ vol obert. 8,3 e018324. 27 de març de 2018, doi:10.1136/bmjopen-2017-018324"
Si és possible, incloeu "GCAT" com a paraula clau per a la vostra publicació."